Mercasol Undervognsbehandling

Hos mange autoforhandlere har man netop valgt MERCASOL som rustbeskyttelse, fordi beskyttelses-produktet såvel som metoden er gennemtestet og fundet meget effektiv.
MERCASOL opfylder således både de svenske SIS-normer og de skrappe finske VTT-normer, der sikrer kvaliteten.
De svageste punkter i bilen er der, hvor de er mest vanskelige at konstatere. Det er i bilens hulrum og samlinger, hvor rustproblemerne også er sværest og dyrest at behandle.
Derfor er det sikrest at lade fagfolk om arbejdet.

Alle biler ruster

Det svenske korrisionsinstitut har foretaget undersøgelser der beviser, at alle biler ruster trods fabrikernes rustgaranti. Undersøgelsen beviser desuden at der er stor forskel på hvor hurtig de forskellige bilmærker angribes og at den bedste forebyggelse er undervognsbehandling allerede inden bilen tages i brug. Herefter skal behandlingen gentages efter gældende anbefalinger, typisk hvert andet år.

Fremgangsmåde

Afhængig af hvor trængende din bil er, gennemføres en Mercasol behandling som udgangspunkt som følgende

  1. Bilen vaskes ved 60° varmt vand med højt tryk for at fjerne skidt og gamle belægninger således at rustbeskyttelsesmidlet kan binde til bilen i stedet for skidtet. Under vasken påføres en beskyttende afdækningssæbe så eventuel spild på lak nemt vaskes væk uden at efterlade mærker.
  2. Bilen stilles til tørre natten over, hvor varm luft blæses op under bilen.
  3. Bilens inderskærme, hjul og beklædninger afmonteres, og eventuelle huller bores ifølge sprøjteskemaet for den pågældende bil.
  4. Rustbeskyttelse af samtlige hulrum, bund, skærme og mekaniske dele med tyndt rustbeskyttelsesprodukt.
  5. Er slidlaget fra tidligere behandling ikke længere dækkende, eller har bilen aldrig været behandlet før, påføres endvidere et tykt slidlag i bund og skærme.
  6. Efter behandlingen genmonteres inderskærme, hjul og beklædninger. Huller proppes og karrosseriet vaskes.
  7. Inde i bilen lægges en servicepose indeholdende rensevæske og en svamp, samt ren kardusmåtte ved pedaler.